Bufnitele sunt un semn comun al menopauzei și pot crește, de asemenea, riscul de atac de cord

Trezirea în pijamale transpirate sau izbucnirea într-o bursă încălzită (când toți ceilalți din cameră par să fie mișto și confortabili) poate fi cu adevărat neconcertant. Dar bufeurile nu sunt doar un simptom enervant al menopauzei. Un nou studiu constată că femeile care se confruntă cu bufeuri obișnuite se pot confrunta cu un risc mult mai mare de a suferi un atac de cord sau un atac cerebral mai târziu în viață.

Descoperirile preliminare care urmează să fie prezentate joi la reuniunea anuală a American Menopause Society (NAMS) din Chicago sugerează că femeile și medicii lor ar trebui să facă bufeuri frecvente sau persistente, ca un avertisment potențial de viitoare afectiuni cardiovasculare.

RELATATE: Ce sunt bufeurile și de ce se întâmplă în timpul menopauzei?

„Pentru ambele pacienti-femei-si oamenii care le îngrijesc, acesta este un apel de trezire,“ Stephanie Faubion , MD, director medical Nams si director al Centrului Clinica Mayo pentru Womens Health, spune Sanatate .

Cercetătorii au suspectat deja că ar putea exista o legătură între bufe și sănătatea inimii. Dar legătura s-a bazat pe studii asupra femeilor în vârstă, cărora li s-a cerut să-și amintească experiențele anterioare de flash, precum și cercetări care implică markeri ai bolilor de inimă, cum ar fi calcificările coronariene sau tulburările fluxului sanguin – și nu atacuri de cord sau atacuri cerebrale reale.

Noul studiu conectează punctele într-un mod mai convingător, urmând mai mult de 3.300 de femei pre-și menopauză precoce la 40 de ani și începutul anilor 50 și verificând cu ele aproximativ o dată pe an pe parcursul a 20 de ani. Acest lucru le-a permis cercetătorilor să colecteze informații despre bufeurile femeilor în timp ce treceau prin tranziția menopauzei și să înregistreze evenimente cardiovasculare.

RELATED: 6 moduri Menopauză îți poate schimba corpul – pe lângă bufeuri

„Acesta este primul studiu realizat în realitate”, subliniază Dr. Faubion.

În general, 231 de femei în studiu au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral în timpul a două decenii de monitorizare.

Femeile care au avut bufeuri frecvente la începutul studiului au fost de două ori mai mari decât alte femei să experimenteze astfel de evenimente. Femeile cu bufeuri persistente de-a lungul timpului au avut un risc crescut cu 80% de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral – chiar și după ajustarea pentru factorii de risc de boală cardiacă.

Rebecca Thurston , doctorand, președinte NAMS care a intrat și autor principal al studiului, spune că Sănătate nu înseamnă că orice femeie care are bufeuri este destinată să aibă atac de cord sau accident vascular cerebral. „Dar în raport cu o femeie care nu are bufeuri, ea este expusă riscului”, spune Thurston, un cercetător specializat în sănătatea femeilor din mediul înconjurător și riscul cardiovascular.

În ceea ce privește motivul pentru care bufeurile pot fi un adept al bolilor de inimă, Thurston bănuiește că spune ceva despre vasculatura femeilor, numită vasele de sânge.

RELATED: Modul în care se schimbă unitatea dvs. sexuală în anii 20, 30 și 40 de ani

Vă va reduce riscurile de boli cardiace? „Doar nu știm, pentru că nu am făcut încă această cercetare”, recunoaște Thurston. Cu toate acestea, crede că rezultatele studiului subliniază nevoia de a se implica în comportamente sănătoase pentru inimă, cum ar fi renunțarea la fumat, pierderea în greutate dacă aveți greutate excesivă și controlul asupra tensiunii arteriale sub control.

„Cu siguranță subliniază importanța femeilor care au bufeuri severe pentru a fi doar în vârful sănătății lor cardiovasculare”, spune Thurston.

Ceea ce acest studiu nu ne spune este dacă cunoașterea istoricului istoric al unei femei va spori acuratețea prezicerii cine va avea un atac de cord sau un atac cerebral, spune Dr. Faubion. Dar asta este, desigur, speranța.

Ar putea fi „canar în mina de cărbune,“ Arianna Sholes-Douglas , autor al Menopauza Mitul si fondator al Centrului Wellness Tula în Tucson, Arizona, tell Sănătate -pointing că boala de inima in numarul unu criminal de femei în SUA „Bufnitele nu sunt o problemă de râs.”

Rezultatele studiului raportate la NAMS sunt considerate preliminare, deoarece ele nu au fost încă publicate într-un jurnal medical revizuit de la egal la egal.

Leave a Comment