Cum să prevină o mahmureală, potrivit unui doctor

Patru trucuri pentru a face cu o seară înainte, așa că faceți a doua zi dimineața după ce ați băut puțin mai puțin dureros. 

Este întrebarea de milioane de dolari: cum puteți împiedica să vă atârnați mizerabil dimineața după băut? Știm că nu doriți să o auziți, dar singura modalitate de a vă garanta nu vă veți trezi cu simptome de mahmureală precum dureri de cap, greață și oboseală este să evitați să beți prea mult în primul rând, George F. Koob, MD, director al Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, spune Sănătate .

OK, scuze, vom înceta să-ți spunem lucruri pe care le știi deja. Din fericire, dr. Koob ne-a lăsat, de asemenea, pe câteva alte modalități de a ajuta la eliminarea unei mahmuri – sau cel puțin de a ușura simptomele dacă ajungeți cu unul, astfel încât se simte mult mai puțin rău. Este posibil ca aceste sfaturi să nu funcționeze întotdeauna, dar sunt mai bune decât a face nimic și a suferi prin toată acea groază de a doua zi.

Mâncați ceva înainte de a bea
„Mâncarea absoarbe alcoolul”, spune dr. Koob. Dacă aveți ceva în stomac va împiedica alcoolul pe care îl beți de la a fi absorbit în fluxul sanguin prea repede, ceea ce va reduce din nou orice simptomă de mahmureală dimineața. Aproape orice fel de mâncare vă va ajuta, sfătuiește dr. Koob, deși unii experți consideră că mesele care conțin proteine ​​și grăsimi sunt cele mai eficiente. Din acest motiv, nutriționistul Claudia T. Felty, doctorand, RDN, a declarat anterior pentru Sănătate că recomandă bolurile Buddha: „Ele furnizează o doză sănătoasă de proteine ​​vegetale, grăsimi sănătoase și legume hidratante.”

RELATATE: 10 cure comune de mahmureală și ce cred ei medicii

Înghițiți apa cu alcoolul
Hidratarea înainte de a ieși este întotdeauna o idee bună, dar este la fel de important să ții pasul cu H2O în timp ce bei. Sfat Pro: Alternează între băutura alcoolică și un pahar cu apă. Alcoolul te deshidratează, ceea ce poate intensifica simptomele de mahmureală. Orice apă pe care o ingerați va ajuta, chiar dacă este doar cuburile de gheață din băutura dvs. Oh, și să dai jos un pahar (sau trei) înainte de a te culca este și deștept.

Optați pentru lichior limpede
Lichidele clare au de obicei mai puține substanțe chimice numite congeneri decât cele mai întunecate, spune Dr. Koob. Congenerii sunt substanțe toxice obținute în timpul procesului de fermentare, care joacă un rol important în acea senzație de boală pe care o obțineți după băut. Așadar, comandați o băutură cu vodcă, nu bourbon, de exemplu.

Vorbind de congeneri: „Oamenii sunt sensibili individual la anumiți congeneri și nu la alții”, explică el. Cu alte cuvinte, corpul tău ar putea avea o reacție mai puternică la congeneri în vin decât cei din rom, dar prietenul tău ar putea observa contrariul. Dacă din experiență știți că un anumit tip de alcool nu vă face să vă simțiți la fel de rău ca alții, faceți ca această băutură să vă alegeți.

RELATATE: Cele mai bune și mai rele alimente de mâncat înainte de o noapte de băut

Dormi suficient după o noapte de băut
Alcoolul perturba somnul și știm cu toții cum ne simțim atunci când nu dormim bine. Dr. Koob sugerează reducerea consumului de alcool la sfârșitul nopții, așa că acordați timp corpului dvs. pentru a-l prelucra înainte de a lovi fânul. Dacă aveți alcool în sistemul dvs., vă puteți trezi în miez de noapte. În cele din urmă, cu cât veți avea mai mult somn de calitate, cu atât mai bine, așa că încercați tot posibilul să vă coaxați înapoi în vis. A face un pui de somn a doua zi nici nu poate face rău.

Pentru a vă livra primele povești în căsuța de e-mail, înscrieți-vă la buletinul informativ Healthy Living

PUBLICITATE

Leave a Comment